De aardige webwinkelier stopt met de verkoop van pondjes papier

Allereerst , vriendelijk bedankt voor alle bestellingen voor  de pondjes papier die we in onze webwinkel mochten ontvangen. Nog steeds maken we samen met de sociale werkplaats in den haag de pondjes die via onze wederverkoper hun weg vinden naar de winkels.

herinrichting vandermeulens webwinkel

De afgelopen jaren is mijn vrouw Lia steeds meer betrokken geraakt bij de verkoop, inpakken, factureren en naar de post brengen van de papierpakketten. Dit jaar was het tijdens ons voorjaarsoverleg tijd voor een kritische beschouwing hoe rendabel de vandermeulens webwinkel functioneert. Met name het door mij in het leven geroepen achteraf betaal systeem blijkt erg bewerkelijk. Eigenlijk is iedereen gewend aan direct betalen per ideal en wordt het bijgesloten factuurtje nog wel eens per ongeluk over t hoofd gezien.  Extra werk voor Lia die ook voor elke bestelling naar de post moest fietsen.

“Wat heb je gedaan vandaag ? “

“Oh, een pondjes papierpakket samengesteld, ingepakt, rekening gemaakt naar de post gebracht.”

Opbrengst na aftrek van BTW, Portokosten,  onderhoud website, kartonnen doosje, productiekosten pondjes pennetjes ; iets minder dan tien euro.

Natuurlijk mag ik best doorgaan met mijn handel, zo adviseerde Lia me aan t eind van ons  overleg, maar dan mag je het lekker alleen en in je eigen tempo doen.

Zogezegd, zo gedaan.

Goed bezig !

Per order ben ik twee uur bezig en verdien omgerekend wel bijna  € 5.- per uur. Goed bezig !

“En, hoe lang wil je nog de aardige webwinkelier spelen  ?” vraagt ze met zo af en toe als ik weer een half uur achter de computer naar een zoekgeraakte email speur.

“Je mag t zelf weten hoor !”

“Laat me dan ieder geval de paperbags nog verkopen. Die maak ik zelf en kunnen als brievenbuspakje zo gepost worden in de brievenbus hier bij t bejaarden huis.”

“Wat jij wil ! Je doet maar.”

Eens kijken hoe lang ik dit vol hou. Na 30 jaar paperbags maken blijkt het loslaten van een product een stroperige aangelegenheid. En dat voor een product wat gemaakt is om dingen in weg te gooien.

Tot die tijd, nog steeds te koop op de site. vraag niet hoe het kan maar profiteer ervan.

Waar zijn de pondjes nu te bestellen

Een van de grotere webwinkels die onze pondjes afneemt  is Ecomondo. We hebben een prettig contact met Leon en vader Ger die bij ons de pondjes ophaalt. Hun webwinkel is goed ingericht en het versturen per post gebeurd efficient Ook is het mogelijk een of twee  pondje papier te bestellen wat bij ons al niet meer mogelijk was .

Ons papierpakket het hier een 5 PACK en kost inclusief verzendkosten € 38.25  En wellicht vult uw winkelmandje zich met nog meer handige innovatieve eco producten.

https://www.ecomondo.nl/winkel/pondje-papier-notitieblok-met-pen/

Verkoop aan de deur

Ben je toevallig in Rotterdam en in de buurt van de schulpweg 147 , kom gerust even langs voor een pakket pondjes, paperbags. Ook puinkabouters en aardmannen zijn aanwezig en vergezellen je graag op reis naar heinde en verre of dichtbij.

Bel voor de zekerheid eerst even met 06 33842503

wie weet tot ziensReacties zijn gesloten.