Goede Buur en Verre Vriend

Een goede buur of een verre vriend, eigenlijk ben ik blij met beide. Arnold stond als goede buur altijd op het juiste moment op de stoep als ik hulp nodig had bij een boven-mijn-pet-verbouwing. Met kordaat optreden, humor en het goede gereedschap, fixte hij menig lekkage of verkeerd afgezaagd leidinkje.

In de coronatijd werd arnold ziek en ondanks zijn vertrouwen in de goede afloop was hij binnen een jaar overleden. Veel te snel. Opeens is mijn goede buur een verre vriend waarvan ik denk en hoop dat hij af en toe nog eens aanwaait. Een inspirerende herinnering was ons televisie optreden bij open rotterdam.

Hier het bericht van drie jaar geleden.

Buurman Arnold tegenover ons huis schildert en tekent en heeft een pracht atelier . Met mooie dagen zet hij de deuren aan de schulpweg uitnodigend open. Wandelaars en fietsers werpen nieuwsgierig een blik naar binnen . Wanden vol met verzamelde kannen en flessen. Keurig gerangschikt als een grote collage. In het midden werkt , tekent en schildert Arnold. Een van de belangstellende passanten was een redacteur van de rotterdamse lokale omroep Open rotterdam. Of hij eens iemand langs mocht sturen met de camera. Tuurlijk , geen probleem. Misschien is het leuk , zo stelde arnold voor, als dan ook bij mijn buurman Jos gaat kijken. Die maakt aardmannetjes van klei uit zijn tuin.

Afgelopen woensdag waren de opnames.In beide werkplaatsen vertelden de artiesten vol passie over hun werk. Donderdag de uitzending. waarschijnlijk hebben de aardmannen in de montage kamer de macht gegrepen en aan de knoppen zitten draaien, met een balpen in het draaiboek zitten krassen .Van het aandeel Arnold is nog maar een kabouterstukje over. De rotterdamse aardmannen hebben de show gestolen. Boeven !Reacties zijn gesloten.