Paperbags te koop…..Nu bij Ruth Horstmanshoff

In 1993, dertig jaar geleden, maakte ik de eerste prullenzak gemaakt van aan elkaar gestikte posters. Geinig. Leuk om spelend met een naaimachine en papier te ontdekken wat er allemaal mogelijk is met inspirerend restmateriaal. Na een televisieoptreden in kunstmest ontstond er een heuse prullenbakken industrie. Compleet met een agent voor de verkoop, een efficient geleid productielokaal en overal in het land winkels vol met onze kleurige prullenzakken. De paperbag werd toegevoegsd aan verschillende musea collecties en met het predikaat dutch design maakten we goede sier.

Mijn liefde voor papier is er nog. Zakelijk instinct mis ik nog steeds. Op pure geestdrift heb ik de laatste tien jaar als een van de laatste rtiesten het paperbag circus geprobeerd de boel draaiend te houden. De tribunes bleven steeds leger. Navraag bij de kassa leerde dat het optreden van die vrolijke webwinkelier te weinig in het laatje bracht. “voor dat geld kun ook in de spoelkeuken gaan werken”contateerde de kassajuf. “Of het olifantenhok uitmesten…

Daar ben ik dan maar mee begonnen; spoelen en uitmesten

Een opruimgolf spoelde over en door onze landerijen. Vergeten en verloren goederen moesten na jarenlange opslag erals nog aan geloven, doorrrrr naar de roteb. Dat lucht lekker op. In ons huis verdwenen de atelier ruimtes en maakten plaats voor een nieuw bedrijfsmodel; Logies Schulpweg..

Tevreden kunnen we constateren dat de zaken lekker lopen. Gesterkt door deze positieve ervaring maakte ik me klaar voor de grote stap; Jos stopt met de papierhandel.

Een bevriende kunstenares maakte de overstap een stuk makkelijker door direct enthousiast een doorstart van de paperbag te maken. Naaimachine, vouwtafel en snijbank verhuisden naar het atelier van Ruth Horstmanshoff rotterdam lombardijen . Ook de metershoge stapel restantposters (A A A kwaliteit ) volgde. Genoeg om zich te verzekeren van een jarenlange voorraad paperbag materiaal.

De zak voelt zich helemaal thuis daar in het atelier omringd met de al aanwezige kunstwerken van papier. Aan een Webwinkel wordt gewerkt. Paperbags zijn al wel te bestellen door een bericht aan Ruths mailadres te sturen. De komende periode fiets ik nog regelmatig van Charlois naar lombardijen om als leermeester de fijne kneepjes van het edele ambacht der Paperbag Producent over te dragen.

Zakelijk zal ik daar niet veel aan bij kunnen dragen, er neemt iemand anders plaats achter de kassa met een ander prijslijstje, goedkoper gaat het niet worden, dat verklap ik alvast .Qua creativiteit en enthousiasme voelt de bag zich al helemaal thuis in t papieratelier van Ruth Horstmanshoff.

te bestellen bij shop@ruthhorstmanshoff.comReacties zijn gesloten.